Ανάρτηση Φορτίων στη Γυψοσανίδα

Τρόποι και εξαρτηματα για τη στήριξη αντικειμένων στη γυψοσανίδα π.χ. κάδρα, πίνακες,τηλεόραση κ.λ.π.

Ελαφρά φορτία:

Αντικείμενα με βάρος εώς 15 κιλά αναρτώνται απευθείας ακόμα και σε μονή στρώση γυψοσανίδας με τη χρήση απλής βίδας,βίδας ανάρτησης φορτίων η ειδικού άγγιστρου.Τέτοια αντικείμενα μπορεί να είναι κάδρα, πίνακες ή και μικρά ράφια. Μεγάλα ράφια ή ντουλάπια τοίχου με βάρος έως 40 κιλά ανά τρέχον μέτρο μήκους τοίχου και με απόσταση του κέντρου βάρους τους από τον τοίχο μικρότερη από 30 εκατοστά, αναρτώνται από οποιοδήποτε μέρος του τοίχου γυψοσανίδας είτε απευθείας από τις γυψοσανίδες είτε από το μεταλλικό σκελετό μέσω ειδικών εκτονούμενων βυσμάτων και βιδών με πάχος γυψοσανίδων από 12,5 χιλιοστά. Εάν η ανάρτηση γίνεται από τις γυψοσανίδες και όχι από το σκελετό,τότε οι αποστάσεις ανάρτησης θα πρέπει να είναι μικρότερες των 15 εκατοστών.


Μεσαία φορτία:

Αντικείμενα με βάρος μεγαλύτερο από 40kg και μικρότερο από 70kg ανά τρέχον μέτρο μήκους τοίχου και με απόσταση του κέντρου βάρους τους μικρότερη από 30cm, μπορούν να αναρτηθούν μέσω ειδικών εκτονούμενων βυσμάτων από οποιοδήποτε μέρος του τοίχου (γυψοσανίδα ή μεταλλικό σκελετό), με την προϋπόθεση ότι το συνολικό πάχος γυψοσανίδων να είναι τουλάχιστον 18 χιλιοστά. Σε περίπτωση μείωσης της απόστασης του κέντρου βάρους σε τιμές μικρότερες από 30 εκατοστά, είναι δυνατό το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο να είναι μεγαλύτερο από 70kg ανά τρέχον μέτρο τοίχου, όπως φαίνεται και από τα διαγράμματα παρακάτω.

Μεγάλα φορτία:

Αντικείμενα με βάρος από 70 κιλά έως 150 κιλά ανά τρέχον μέτρο μήκους τοίχου όπως είναι τα επιτοίχια είδη υγιεινής, σώματα κεντρικής θέρμανσης, θερμοσίφωνες κ.λ.π. αναρτώνται μέσω ειδικών μεταλλικών πλαισίων με ειδικούς στρωτήρες που ενσωματώνονται στο μεταλλικό σκελετό και μεταφέρουν έτσι τα φορτία στην οροφή και το δάπεδο. Υπάρχουν ειδικά πλαίσια για λεκάνες, νιπτήρες, καθίσματα, χειρολαβές και άλλα είδη μεγάλων φορτίων.

Οροφές:

Αντικείμενα που αναρτώνται απευθείας από τις γυψοσανίδες σε περιπτώσεις ψευδοροφών (φωτιστικά, στρωτήρες ανάρτησης φωτιστικών, ράγες ανάρτησης κουρτινών κ.λ.π.) θα πρέπει το βάρος τους να μη ξεπερνά τα 6 κιλά ανά τρέχον μέτρο ή ανά απόσταση ανάρτησης.Ενώ όταν αναρτώνται απευθείας από το το σκελετό της ψευδοροφής,το βάρος τους δε πρέπει να ξεπερνά τα 40 κιλά ανά τρέχον μέτρο ή ανά απόσταση ανάρτησης.Η ανάρτησή τους γίνεται μέσω ειδικών πλαστικών βυσμάτων, μεταλλικών βυσμάτων ή μέσω ειδικών αγκίστρων ανάρτησης .Μεγαλύτερα φορτία από αυτά συνιστάται να αναρτώνται απ’ ευθείας από τον φέροντα οργανισμό.

Για να δείτε σχετικά βίντεο με τη χρήση των βυσμάτων και την ανάρτηση φορτίων ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Τοποθέτηση εκτωνούμενου βύσματος σε μονή γυψοσανίδα 1

Τοποθέτηση εκτωνούμενου βύσματος σε μονή γυψοσανίδα 2

Τοποθέτηση εκτωνούμενου βύσματος σε γυψοσανίδα με διάκενο

Τοποθέτηση μεταλλικού εκτωνούμενου βύσματος σε γυψοσανίδα

Τοποθέτηση διάφορων βυσμάτων ανάρτησης φορτίων σε θερμοπρόσοψη

Τέστ αντοχής μονής γυψοσανίδας άλλων συναδέλφων σε χτυπήματα!Crash test γυψοσανίδας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *