Χωρισματα

Χωρισματα και ειδη χωρισματων εσωτερικου και εξωτερικου χωρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

xwr49

Εγκαταστειστε χωρισματα απο γυψοσανιδα-τσιμεντοσανιδα και υαλοσανιδα αναλογα με τις αναγκες του χωρου σας.

 

ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Είναι ομοεπίπεδα χωρίσματα μεταλλικού σκελετού τα οποία αναλόγως του χώρου στον οποίο τοποθετούνται, εφαρμόζεται η κατάλληλη σανίδα και ο οπλισμός αυτής.

Στους εσωτερικούς χώρους τοποθετείται απλή γυψοσανίδα με εξαίρεση τα μπάνια και τα σημεία με αυξημένη υγρασία, όπου εφαρμόζεται άνθυγρη γυψοσανίδα αρμολογημένη με άνθυγρο στόκο.

Στους εξωτερικούς χώρους τοποθετείται ινοσανίδα οπλισμένη με πλέγμα και τσιμεντοειδές επίχρησμα. Σε περιοχές όπου επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα και πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας, εφαρμόζεται τσιμεντοσανίδα, οπλισμένη όπως ακριβώς και η ινοσανίδα. Επιπροσθέτα μπόρουμε ως μία επιπλέον προστασία της επιφάνειας, σαν τελικό επίχρησμα να εφαρμόσουμε ελαστικό υδροανθεκτικό σοβά σε έγχρωμο ή λευκό χρωματισμό.

Ανάλογα με το επίπεδο απόδοσης που θέλουμε να πετύχουμε σε ηχομόνωση και αντοχή σε φορτία, ενισχύουμε τον σκελετό και προσθέτουμε στρώσεις σανίδων. Αυτά τα συστήματα τοιχοποιίας έχουν αντικαταστήσει πλήρως και επάξια τα παραδοσιακά συστήματα τοιχοποιίας με τούβλο και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ την μηχανική αντοχή του τούβλου. Τέλος, όλα τα χωρίσματα γίνονται επισκέψιμα σε σημεία με την τοποθέτηση επιτοίχιων θυρίδων επισκεψιμότητας.  Γυψοκατασκευες

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ – ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

Πρόκειται για απλά ή ειδικά συστήματα τοιχοποιίας σε συνδυασμό με θερμοηχομονωτικές πλάκες (πετροβάμβακα, υαλοβάμβακα, ορυκτοβάμβακα, aritherm, easytherm κλπ) στο εσωτερικό τους και αφρώδη ταινία περιμετρικά. Επίσης, γίνεται τοποθέτηση δύο ή περισσότερων στρώσεων σανίδας ανά πλευρά. Αναλόγως με το επιθυμητό επίπεδο ηχομόνωσης που θέλουμε να επιτύχουμε προσθέτουμε ανάμεσα στις στρώσεις σανίδας και ηχοαπορροφητικά φύλλα(mustwall, soundbar, φελλού κλπ). Στην ουσία υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί θερμοηχομονωτικών υλικών και συστημάτων οι οποίοι εφαρμόζονται με βάση τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου.

ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

Πρόκειται για απλά η ειδικά συστήματα τοιχοποιίας που παρέχουν πυροπροστασία με δυο τρόπους: Πρώτον, την ανεξάρτητη πυροπροστασία όταν δεν λαμβάνεται υπόψιν η βασική τοιχοποιία και δεύτερον, πυροπροστασία σε συνδυασμό με την βασική τοιχοποιία όταν η τελευταία εντάσσεται και αυτή σε κατηγορία πυροπροστασίας. Το βασικό και σύνηθες σύστημα είναι απλός μεταλλικός σκελετός με διπλή πυράντοχη γυψοσανίδα ανά πλευρά και πετροβάμβακα στο εσωτερικό της. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πυράντοχα συστήματα τοιχοποιίας που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ – ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

Πρόκειται για χωρίσματα τα οποία προσφέρουν ελευθερία αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών συνθέσεων που εντυπωσιάζουν και δίνουν ταυτότητα στον χώρο. Τα χωρίσματα αυτά μπορεί να περιέχουν συστήματα κρυφών φωτισμών, σκαλοπάτια, κορνίζες, καμπύλες γραμμές, γεωμετρικά σχήματα, εσοχές, προεξοχές, διαμπερή ανοίγματα καθώς και συνδυασμό πολλών συστημάτων και επιπέδων τοιχοποιίας σε μια.

ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πρόκειται για απλά η ειδικά συστήματα τοιχοποιίας σε συνδυασμό με την τοποθέτηση φύλλων μολύβδου στο εσωτερικό τους. Συνήθως εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, ακτινολογικά ιατρεία και σε χώρους που βρίσκονται κοντά σε πηγές εκπομπής ακτινών χ και υψηλής ακτινοβολίας. Στις περιπτώσεις χαμηλής έντασης ακτινών χ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν γυψοσανίδες safeboard χωρίς μόλυβδο.

ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πρόκειται για απλά η ειδικά συστήματα τοιχοποιίας σε συνδυασμό με την εφαρμογή γυψοσανίδων lavita οι οποίες μειώνουν σημαντικά την ακτινοβολία από ηλεκτρικά καλώδια που παράγουν εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία των 230v και 400v (τριφασικό ρεύμα) σε γραμμές 20 εώς 380kv. Επιπρόσθετα, προσφέρουν προστασία έναντι των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας. π.χ φορητές συσκευές ραδιοκυμάτων, ραδιόφωνα, ραντάρ, συσκευές cb, δορυφόρους και τηλεοπτικούς μεταδότες. Σχετικές εφαρμογές γίνονται σε παιδικά δωμάτια, υπνοδωμάτια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα χωρίσματα ασφαλείας είναι αδιαπέραστα. Πρόκειται για χωρίσματα τα οποία εφαρμόζονται συνήθως σε τράπεζες, χρυσοχοϊα, θησαυροφυλάκια, σωφρονιστικά ιδρύματα και γενικότερα σε χώρους όπου θέλουμε να πετύχουμε υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Η εφαρμογή τους είναι σύνθετη και γίνεται με σκελετό ενισχυμένων ορθοστατών(ασφαλείας),μονή ή πολλαπλές στρώσεις γυψοσανίδων υψηλών αντοχών knauf diamant με ενδιάμεση στρώση φύλλων χάλυβα ανά πλευρά. (προαιρετικά στη τελευταία στρώση ανά πλευρά , μπορούμε να εφαρμόσουμε τσιμεντοσανίδα).

ΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

Τα κινητά χωρίσματα ανήκουν σε δυο βασικές κατηγορίες: Πρώτον, στα χωρίσματα γραφείων δαπέδου οροφής και δεύτερον, στα χαμηλά χωρίσματα. Τα πρώτα διακρίνονται στα χωρίσματα γραφείων plus, στα χωρίσματα με εσωτερικές περσίδες, στα γυάλινα χωρίσματα και στα τυφλά χωρίσματα. Η δεύτερη κατηγορία διακρίνεται στα χαμηλά χωρίσματα matiz και στα χαμηλά χωρίσματα βαρέως τύπου. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να κατασκευάσουμε κινητά χωρίσματα από γυψοσανίδα.

platis cube µa___ 2 µ____ (1)!!!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *