Συστήματα ξηράς δόμησης

Συχνές ερωτήσεις για τα συστήματα ξηράς δόμησης .

topothetisi

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ;

Είναι συστήματα δόμησης με βάση το γύψο και το τσιμέντο (γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, ινογυψοσανίδες κλπ). Προσφέρουν μια νέα διάσταση και ελευθερία στον εσωτερικό και τον εξωτερικό σχεδιασμό χώρων. Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία κατασκευών η οποία έχει αντικαταστήσει πλήρως και επάξια την κλασσική δόμηση με τούβλα και σοβάδες  σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα. Προσφέρουν αντισεισμική προστασία, δεν καταρρέουν και δεν παρουσιάζουν ρήγματα, όταν φυσικά η τοποθέτηση πληρεί της προδιαγραφές εφαρμογής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα και δοκιμασμένα.

 

gipsosanida     

 

 

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ;

Η γυψοσανίδα είναι επίπεδο ορθογώνιο δομικό στοιχείο που αποτελείται από πυρήνα γύψου επενδυμένο από τις δύο πλευρές με ειδικό χαρτί. Οι γυψοσανίδες παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 18180 σε σταθερό πλάτος 1,20 m. Το στάνταρτ μήκος τους κυμαίνεται από 2,00 έως και πάνω απο τα 3,00 m και το πάχος τους από 6,5 έως 25 mm. Χρησιμοποιείται ευρέως στις κατασκευές χώρων, κυρίως στο εσωτερικό κτιρίων και εγκαταστάσεων.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ;

 1. Στάνταρvτ: Χρησιμοποιείται σε γενικές εφαρμογές για την κατασκευή ψευδοροφών, διαχωριστικών τοίχων και για εσωτερικές επενδύσεις εξωτερικών τοίχων.
 2. Πυράντοχη: Χρησιμοποιείται σε κατασκευές υψηλών απαιτήσεων πυραντοχής. Ο πυρήνας τους περιέχει ορυκτές ίνες και πρόσμικτα που δίνουν στη γυψοσανίδα ιδιαίτερη αντοχή στη φωτιά.
 3. Ανθυγρή: Χρησιμοποιείται σε χώρους υψηλής υγρασίας. Το χαρτί τους περιέχει μυκητοκτόνο ουσία και ο πυρήνας τους είναι επεξεργασμένος με πρόσμικτα που μειώνουν σημαντικά την υδροαπορροφητικότητά τους.
 4. Ανθυγροπυράντοχη: Χρησιμοποιείται σε χώρους που απαιτούν αυξημένη παθητική πυροπροστασία και αντοχή στην υγρασία.

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΦΟΡΤΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ Η ΟΡΟΦΗ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ;

Φυσικά και μπορείτε!Για φορτία εώς 15 κιλά,μπορούμε με ένα απλό κατσαβίδι χειρός να βιδώσουμε μία η και παραπάνω βίδες απευθείας πάνω στη γυψοσανίδα. Με τη χρήση των κατάλληλων βυσμάτων σε συνδιασμό με την κατάλληλη προεργασία υποδομής του χωρίσματος ή της οροφής, μπορούμε να αναρτήσουμε φορτία που ξεπερνούν τα 100κιλά ανα τμ.

Σχετικό άρθρο για την ανάρτηση φορτίων θα βρείτε ΕΔΩ.

 

ΠΩΣ ΒΑΦΕΤΑΙ Η ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ;

Η γυψοσανίδα βάφεται όπως ακριβώς και οι τοιχοί που ξέραμε ως σήμερα.

 

 

USG1

 

 

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΝΟΣΑΝΙΔΑ;

Είναι πλάκες που αποτελούνται από ειδικά επεξεργασμένο πυρήνα γύψου καθιστώντας τες ιδιαίτερα ανθεκτικές στην υγρασία και μούχλα. Ακόμη, έχουν αμφίπλευρη επένδυση υαλοπιλήματος η οποία αφήνει μία τέλεια λεία επιφάνεια για την όποια εφαρμογή επιχρισμάτων. Είναι άκαυστες και μπορούν να παραμείνουν εκτεθειμένες σε εξωτερικό περιβάλλον για 12 μήνες.

 

ΠΟΥ  ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ  ΣΥΝΗΘΩΣ Η  ΙΝΟΣΑΝΙΔΑ;

Η ινοσανίδα είναι κατάλληλη για τις περισσότερες εφαρμογές εξωτερικού χώρου όπως:
-Επένδυση τοίχων από τούβλο
-Προσόψεις
-Επένδυση σε κεραμοσκεπές
-Ως βάση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ή άλλων παραδοσιακών επιχρισμάτων

 

ΠΩΣ ΒΑΦΕΤΑΙ Η ΙΝΟΣΑΝΙΔΑ;

Η ινοσανίδα βάφεται όπως ακριβώς και οι τοιχοί που ξέραμε ως σήμερα. Εναλλακτικά σαν τελικό επίχρησμα εφαρμόζουμε ελαστικό υδροανθεκτικό σοβά σε λευκό η οποιοδήποτε άλλο χρωματισμό.

 

 

1380625497_0

 

 

 

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ;

Η τσιμεντοσανίδα είναι ένα επίπεδο δομικό στοιχείο  το οποίο αποτελείται από τσιμέντο και διάφορα αδρανή πρόσμικτα.  Είναι οπλισμένη και στις δύο επιφάνειες με ειδικό υαλόπλεγμα υψηλής αντιαλκαλικής προστασίας. Το υλικό της τσιμεντοσανίδας θεωρείται άκαυστο και δεν περιέχει οργανικά πρόσμικτα όπως ξύλο ή χαρτί που είναι ευαίσθητα σε συνθήκες υγρασίας και μπορούν να οδηγήσουν στο σάπισμα ή φούσκωμα του υλικού.
Τα συστήματα δόμησης με τσιμεντοσανίδα προσφέρουν μια πιστοποιημένη εναλλακτική πρόταση στη συμβατική μέθοδο κατασκευής με τούβλα για τους εξωτερικούς χώρους.

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΦΟΡΤΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ Η ΟΡΟΦΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑΣ;

Φυσικά και μπορείτε! Για φορτία εώς 25 κιλά, μπορούμε με ένα απλό κατσαβίδι χειρός να βιδώσουμε μία η και παραπάνω βίδες απευθείας πάνω στη γυψοσανίδα. Με τη χρήση των κατάλληλων βυσμάτων σε συνδιασμό με την κατάλληλη προεργασία υποδομης του χωρίσματος ή της οροφής, μπορούμε να αναρτήσουμε φορτία που ξεπερνούν τα 125κιλά ανα τμ.

Σχετικό άρθρο για την ανάρτηση φορτίων θα βρείτε ΕΔΩ.

ΠΩΣ ΒΑΦΕΤΑΙ Η ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ;

Η τσιμεντοσανίδα βάφεται όπως ακριβώς και οι τοιχοί που ξέραμε ως σήμερα. Εναλλακτικά σαν τελικό επίχρησμα εφαρμόζουμε ελαστικό υδροανθεκτικό σοβά σε λευκό η οποιοδήποτε άλλο χρωματισμό.

 

 

10947675_10200349175008744_253531009_n

 

 

 

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΥΚΤΗ ΙΝΑ;

Οι πλάκες ορυκτών ινών παράγονται από φυσικά υλικά, ικανοποιώντας τις υψηλότερες απαιτήσεις και προσφέροντας ένα απόλυτα υγιεινό περιβάλλον εργασίας στον άνθρωπο. Οι πρώτες ύλες παραγωγής τους είναι πετροβάμβακας, άμυλο και διογκωμένος περλίτης. Ο πετροβάμβακας που χρησιμοποιείται είναι βιοδιασπώμενος. Προσφέρουν επισκεψιμότητα σε όλο το μήκος της οροφή για έλεγχο ή αντικατάσταση οποιασδήποτε εγκατάστασης. Οι σειρές πλακών οροφής ανάμεσα σε αναρίθμητες προτάσεις, καλύπτουν απόλυτα κάθε περιβάλλοντα χώρο και χρήση, την αισθητική και την διαμόρφωση οποιουδήποτε σχεδίου, καθώς και κάθε τεχνική προδιαγραφή.

 

ΒΑΦΕΤΑΙ Η ΟΡΥΚΤΗ ΙΝΑ;

Φυσικά και βάφεται με πλαστικό χρώμα.

 

 

0002986_1021001-0010.jpeg_300

 

 

 

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΒΙΝΥΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ ;

Είναι πλάκες οροφής από γυψοσανίδα, με βιομηχανική επένδυση βινυλικής ταπετσαρίας υψηλών προδιαγραφών όπου η αντοχή στην υγρασία ή η δυνατότητα συχνού καθαρισμού είναι σημαντική.  Οι επισκέψιμες οροφές με πλάκες επενδυμένες με αντιμικροβιακή βινυλική ταπετσαρία εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, χειρουργεία, κουζίνες εστιατορίων, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής κλπ, καθώς πληρούν όλες τις υγεινομικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΑΧΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΣΜΑ;

Το ελάχιστο πάχος ενώς χωρίσματος προϋποθέτει τοποθέτηση 1+1 γυψοσανίδας ή τσιμεντοσανίδας και σκελετό 50χιλιοστών, αρα το ελάχιστο πάχος που μπορούμε να έχουμε ειναι στα 75 χιλιοστά.

 

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗ,ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ;

Αν υπολογίσουμε οτι το είδη υπάρχον ταβάνι είναι ίσιο και δε χρειάζεται αλφάδιασμα,τότε το ελάχιστο κατέβασμα είναι στα 5 εκατοστά.

 

IMAG0627  4a382353b089363d1d6a3633ef3cdbb5

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ;

Βεβαίως και μπορούμε! Γενικότερα δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός ως προς τις εφαρμογές των υλικών αυτών.Μπορουμε να κατασκευάσουμε ντουλάπες, τραπέζια, φωτιστικά, καθίσματα, σύνθετα, βιβλιοθήκες και άλλα πολλά. Η αντοχή τους και η ποιότητα κατασκευής εξαρτώνται άμεσα από τον εφαρμοστή.

Common_face_of_one_euro_coin


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗ, ΧΩΡΙΣΜΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑΣ,ΟΡΥΚΤΗΣ ΙΝΑΣ, ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ;

Οι κατασκευαστικές δυσκολίες και οι ανάγκες σε κάθε έργο διαφοροποιούνται, άρα και το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος διαφοροποιείται αντίστοιχα.

Οι τιμές που αναφέρονται παρακάτω συμπεριλαμβάνουν τα υλικά και την τοποθέτηση, αλλά δεν συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α. και ισχύουν για κατασκευές από 30 τετραγωνικά χωρίς τη χρήση σκαλωσιάς.

Για κατασκευές που αφορούν σε λιγότερα τετραγωνικά, ισχύουν οι ίδιες τιμές συν 50 ευρώ στο σύνολο

π.χ.( 10 τετραγωνικά απλής ψευδοροφής Χ 16 ευρώ + 50 = 210ευρώ+φπα ).

Τέλος οι ειδικές κατασκευές κοστολογούνται βάση σχεδίου.

 • Απλή οροφή γυψοσανίδας 16ευρώ/τμ+φπα
 • Απλή οροφή γυψοσανίδας με μόνωση 18ευρώ/τμ+φπα
 • Άνθυγρη οροφή γυψοσανίδας 18ευρώ/τμ+φπα
 • Ψευδοροφή ορυκτών ινών 14ευρώ/τμ+φπα
 • Απλό χώρισμα γυψοσανίδας 1+1  18ευρώ/τμ+φπα
 • Απλό χώρισμα 1+1 με μόνωση 20ευρώ/τμ+φπα
 • Άνθυγρο χώρισμα γυψοσανίδας 1+1 22ευρώ/τμ+φπα
 • Άνθυγρο χώρισμα γυψοσανίδας 1+1 με μόνωση 24ευρώ/τμ+φπα
 • Άπλή επένδυση τοίχου γυψοσανίδας 0+1 15ευρώ/τμ+φπα
 • Άνθυγρη επένδυση τοίχου γυψοσανιδας 0+1 17ευρώ/τμ+φπα
 • Άνθυγρη επένδυση τοίχου τσιμεντοσανίδας με πλέγμα 0+1 28ευρώ/τμ+φπα
 • Άνθυγρη επένδυση τοίχου ινοσανίδας με πλέγμα 23ευρώ/τμ+φπα
 • Δοκάρια σχήματος ( Ι ) 10 ευρώ/τρ.μ+φπα
 • Δοκάρια σχήματος ( L ) 11,5 ευρώ/τρ.μ+φπα
 • Δοκάρια σχήματος ( Π ) 13 ευρώ/τρ.μ+φπα

 

Για προσφορά ή περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *