Γυψοσανιδες – εσωτερικη δομηση

Γυψοσανιδα, το τελειοτερο υλικο δομησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γυψοσανιδες

 

Εφαρμογή συστημάτων ξηράς δόμησης…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ;

Η γυψοσανίδα είναι επίπεδο ορθογώνιο δομικό στοιχείο που αποτελείται από πυρήνα γύψου επενδυμένο από τις δύο πλευρές με ειδικό χαρτί. Οι γυψοσανίδες παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 18180 σε σταθερό πλάτος 1,20 m. Το στάνταρτ μήκος τους κυμαίνεται από 2,00 έως και πάνω απο τα 3,00 m και το πάχος τους από 6,5 έως 25 mm. Χρησιμοποιείται ευρέως στις κατασκευές χώρων, κυρίως στο εσωτερικό κτιρίων και εγκαταστάσεων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ;

  1. Στάνταρvτ: Χρησιμοποιείται σε γενικές εφαρμογές για την κατασκευή ψευδοροφών, διαχωριστικών τοίχων και για εσωτερικές επενδύσεις εξωτερικών τοίχων.
  2. Πυράντοχη: Χρησιμοποιείται σε κατασκευές υψηλών απαιτήσεων πυραντοχής. Ο πυρήνας τους περιέχει ορυκτές ίνες και πρόσμικτα που δίνουν στη γυψοσανίδα ιδιαίτερη αντοχή στη φωτιά.
  3. Ανθυγρή: Χρησιμοποιείται σε χώρους υψηλής υγρασίας. Το χαρτί τους περιέχει μυκητοκτόνο ουσία και ο πυρήνας τους είναι επεξεργασμένος με πρόσμικτα που μειώνουν σημαντικά την υδροαπορροφητικότητά τους.
  4. Ανθυγροπυράντοχη: Χρησιμοποιείται σε χώρους που απαιτούν αυξημένη παθητική πυροπροστασία και αντοχή στην υγρασία.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΦΟΡΤΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ Η ΟΡΟΦΗ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ;

Φυσικά και μπορείτε!Για φορτία εώς 15 κιλά οπως για παράδειγμα είναι ένα κάδρο ή ένα ρολόι τοίχου, μπορούμε με ένα απλό κατσαβίδι χειρός να βιδώσουμε μία η και παραπάνω βίδες απευθείας πάνω στη γυψοσανίδα. Με τη χρήση των κατάλληλων βυσμάτων σε συνδιασμό με την κατάλληλη προεργασία υποδομής του χωρίσματος ή της οροφής, μπορούμε να αναρτήσουμε φορτία που ξεπερνούν τα 100κιλά ανα τμ.

Σχετικό άρθρο για την ανάρτηση φορτίων θα βρείτε ΕΔΩ.

ΠΩΣ ΒΑΦΕΤΑΙ Η ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ;

Η γυψοσανίδα βάφεται όπως ακριβώς και οι τοιχοί που ξέραμε ως σήμερα.Αφού τρίψουμε το στόκο φινιρίσματος,ασταρώνουμε για μεγαλύτερη προστασία της επιφάνειας και καλύτερη εφαρμογή με ειδκό αστάρι γυψοσανίδας και αφου στεγνώσει απλώνουμε το χρώμα για δύο με τρία χέρια εφόσον βάφουμε για πρώτη φορά.

 

platis cube µa___ 2 µ____ (1)!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *